Analitik metod geliştirme uzmanı olma şartları, kariyer planlaması yapmakta olan kişilerce araştırılan konular arasında yer alıyor. Analitik metod geliştirme uzmanları, kaynakların etkin kullanılmasını sağlamakla yükümlü personellerdir. Uygun çalışma metodunu belirleyerek kaynakların etkin kullanımını ve doğru yönetimini sağlamaktadırlar. Buna bağlı olarak bazı analitik metod geliştirme uzmanı olma şartları da bulunmaktadır.
Analitik Metod Geliştirme Uzmanı Nasıl Olunur?
Analitik metod geliştirme uzmanı olabilmek için bazı eğitim kriterleri bulunmaktadır. Analitik metod geliştirme uzmanlığı için hangi okul okunur sorusuna verilecek birden çok yanıt vardır. Bunlar şu şekildedir:
Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren
- Kimya
- Eczacılık
- Biyomühendislik
- Endüstri Mühendisliği
- Kimya Mühendisliği
Bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Bunun dışında bazı dallarda yüksek lisans derecesine sahip olmak, iş bulma konusunda adaylara avantaj sağlamaktadır.
Analitik Metod Geliştirme Uzmanı Ne İş Yapar?
Analitik metod geliştirme uzmanları, alanlarında birçok hassas çalışma yürütürler. Analitik metod geliştirme uzmanı ne iş yapar sorusuna cevap niteliğinde bu hassas çalışmalara şu örnekler verilebilir:
- Geliştirilecek yeni ürünlerin analiz ve laboratuvar testlerini yapmak
- Numuneleri doğrulamak, kaydetmek ve uygun depolanma koşullarını sağlamak
- Araştırma faaliyetlerinde yer almak
- Yurtdışı ve yurt içi tescillendirme ve ruhsatlandırma işlemleri için gerekli belgeleri hazırlamak
- Onaylanan ürünler için projeleri oluşturmak ve bütçe hazırlanmasına yardımcı olmak.
Analitik Metod Geliştirme Uzmanı Ne Kadar Maaş Alır?
Analitik metod geliştirme uzmanlarının aldıkları ücretler, tüm meslek gruplarında olduğu gibi çalışılan kurum, pozisyon, mesleki ve kişisel yetkinlik ve tecrübeye göre farklılık göstermektedir. Analitik metod geliştirme uzmanı ne kadar maaş alır sorusu için en düşük 14.250 TL, en yüksek ise 25.000 TL maaş aldığı söylenebilir. Ortalama bir rakam verilecek olursa 18000 TL maaş almaktadırlar.
Analitik metod geliştirme uzmanlığı için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak birincil şarttır. Ancak bunun dışında organik kimya; farmasötik hammadde, teknoloji ve toksikoloji, besin güvenliği, farmakogenomi gibi çeşitli alanlarda da bilgi sahibi olunması analitik metod geliştirme uzmanı olma şartları arasında sayılabilmektedir.
Ayrıca buna benzer diğer mesleklere ait maaşları da yine sitemizde bulabilirsiniz.